Mediet Markedsføring tidligere chefredaktør, Andreas Marckmann Andreassen – der i dag er chefredaktør og adm. direktør på Fagbladet Folkeskolen – modtager prisen som Årets Leder, der uddeles af Dansk Journalistforbund.

Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse.

Andreas Marckmann Andreassen modtager prisen for ’sin involverende og værdibaserede ledelse, som skaber tydelige resultater både journalistisk, økonomisk og strategisk’. 

Konkret fremhæver priskomiteen de resultater, Andreas Marckmann Andreassen skabte som ansvarshavende chefredaktør på mediet Markedsføring, hvor han tiltrådte juni 2021 med en klar opgave.

”At genstarte et fagmedie med begrænset gennemslag, lav troværdighed og for svag værdi for medlemmerne.”

Stærke resultater

”Andreas har stået i spidsen for en relancering af mediet, som fuldstændig har vendt udviklingen,” siger Pia Gede Nielsen, formand for priskomiteen, i meddelelsen.

På bare ét år er andelen, som læser det trykte magasin Markedsføring, mere end fordoblet. 

Andelen af medlemmer, som betragter mediet som ”vigtigt” eller ”meget vigtigt”, er steget fra 42 procent til 68 procent, og mediet er blevet dagsordensættende og citeres ofte i andre medier. Samtidig er både indtjening og medlemstal steget markant, påpeger juryen.

De stærke resultater indbragte i 2022 mediet Markedsføring Anders Bordings Mediepris.

Om prisen Årets Leder

  • Årets Leder er blevet uddelt af specialgruppen for ledere i Dansk Journalistforbund siden 2018
  • Prisen hædrer en leder inden for medier, journalistik eller kommunikation
  • Blandt tidligere vinder er Camilla Kjems, Aller Media (2022), Nanna Andreassen, TV 2 Kosmopol (2021) og John Jäger, TV 2 Sport (2020)
  • Man skal ikke være medlem af forbundet for at vinde prisen.

Kilde: Dansk Journalistforbund.

”Det er svært at skabe så store forandringer på så kort tid. Det er endnu sværere at gøre det uden at tabe medarbejderne undervejs. Det er lykkedes for Andreas,” siger Pia Gede Nielsen, som også er formand for ledergruppen i Dansk Journalistforbund og tilføjer:

”Årsagen til de markante resultater er tydelig ledelse, en klar prioritering og en ny og værdibaseret kultur på redaktionen. Alt sammen noget, som Andreas har arbejdet målrettet og strategisk med som leder.”

”Svært, sjovt og meget meningsfuldt”

Selv er Andreas Marckmann Andreassen stolt og glad for at modtage prisen.

”Ledelse er svært, sjovt og meget meningsfuldt for mig. Jeg elsker mit arbejde, og jeg føler, at jeg har udviklet mig meget i mine første 10 år som leder. Derfor gør det mig virkelig glad og stolt, at komiteen har valgt mig til at modtage prisen, og at nuværende og tidligere medarbejdere har peget på mig,” siger han i meddelelsen.

Andreas Marckmann Andreassen tiltrådte som adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør på Fagbladet Folkeskolen i januar 2023.

Før han kom til mediet Markedsføring, var han digital chef og nyhedsredaktør på Fagbladet Journalisten i otte år. Andreas Marckmann Andreassen er også forfatter til flere bøger om EU, etik og automatisering. 

Han var fellow på Syddansk Universitet i 2019-2020, hvor han undersøgte AI i nyhedsmedierne og skrev bogen ”Sådan forandrer automatisering medierne”.