Maude er navnet på branchens seneste bureauskud. 

Bureauet er stiftet af tidligere partner i Hjaltelin Stahl, Mikkel Emil Lindgaard, der har en håndfuld brancheprofiler med ombord fra start – blandt andre Jacob Blegvad, der har været Group Director i Kunde & Co. 

Ifølge en pressemeddelelse fra parterne bag det nye bureau, der har fået navnet Maude, er bureauet stiftet med udgangspunkt i spørgsmålet: Hvad skal det gode bureau kunne i 2023?

Ifølge Mikkel Emil Lindgaard handler det om retning, kreativitet og hastighed samt et opgør med silotænkning.

De udgør Maude:

  • Stifter, CEO og Digital Director Mikkel Emil Lindgaard, tidligere partner i Hjaltelin Stahl.
  • Media Director Christian Pedersen, tidligere Head of Media Accenture Song.
  • Creative Director og Partner Sine Cecilie Laub, Co-founder af DUSK og tidligere creative hos Kunde&Co. og Hatch and Bloom.
  • Commercial Insights Director og partner, Sacha Villemoes, der tidligere har været Strategy and Insights Director hos Publicis.
  • Strategy Director  og partner Jacob Blegvad, tidligere Group Director hos Kunde & Co. Derudover har bureauet skrevet kontrakt med den anden kreative direktør, men det er endnu ikke offentliggjort, hvem det er.

”Spørgsmålet er simpelt og svaret er i virkeligheden det samme – et opgør med en branche, der er tilbøjelig til at pege for meget på hinanden, når tingene ikke går helt som planlagt; så er det strategien, der er forkert, så er det kreativiteten, der ikke er god nok, så er det performance-bureauet, der ikke forstår strategien,” siger han i meddelelsen, hvor han tilføjer:

”Vi vil gerne tale alles sprog, så det kan samtænkes og skabe synergi områderne imellem, og gøre os selv medansvarlige for resultaterne.”

Hvorfor hedder I Maude?

”Navnet Maude kommer af at ville hedde noget andet, end det man oftest ser i branchen: Efternavne på founders eller noget, der lugter lidt kækt eller er meget deskriptivt. Maude derimod er for os et navn, der omfavner – og bliver husket,” skriver Mikkel Emil Lindgaard i en mail til Markedsføring. 

Over 50 års bureauerfaring

Ifølge pressemeddelelsen fra Maude har det nye bureau, hvor man tilsammen mønstrer mere end 50 års bureauerfaring, allerede flere kunder ombord.

Om holdet, som bureauet starter ud med, siger Jacob Blegvad, Strategy Director i Maude, i meddelelsen:

Sacha Villemoes, der tidligere har været Strategy and Insights Director hos Publicis, bliver Commercial Insights Director og partner i Maude. Foto: PR

”Vi har samlet et hold, der har fundet sammen i deres fascination af hinanden som mennesker og deres evner som faglige fyrtårne hver især – det vil sige konsulenter, der ved, at deres strategi aldrig skaber noget i den virkelige verden, hvis ikke der bliver sat strøm til gennem kreativitet.”

Meddelelsen fortsætter:

”Og kreative, der tror på, at det kræver en valideret retning og strategi for at få kreativiteten til rigtig at lykkes samt et digitalt hold, der forstår, at kreativitet og en solid brandstrategi er mindst lige så vigtigt som at sub-optimere i maskinrummet.”

Der er allerede en masse bureauer på et noget økonomisk trængt marked. Hvad er jeres eksistensberettigelse?

“Korrekt. Netop i et økonomisk trængt marked, er der et presserende behov for at løsningerne er baseret på validerede indsigter og ikke udelukkende mavefornemmelser. Det mindsker risikoen for at træffe forkerte beslutninger, og dermed lave fejlinvesteringer. Vores tilgang er analytisk funderet, og det skaber transparens ift. hvorfor vores anbefalinger er som de er. Både ift. strategi, kreativitet og performance,” skriver Mikkel Emil Lindgaard.

Maude ligger i Kødbyen i København.