”Til sommersæsonen siger Tivoli farvel til de gamle turbilletter og introducerer samtidig nye turpas med chip og scannere ved alle forlystelser.”

Sådan skriver Michala Svane på LinkedIn. Nyheden om digitaliseringen af billetsystemet i Tivoli bliver det sidste store digitale ryk, som har forlystelsesparkens afgående Senior Vice President for salg og marketing som motor.

Projektet blev sat i søen allerede inden corona ramte verden – men det er først nu, det er ved at være klar.

”På grund af corona kom der andre prioriteter, hvor vi arbejdede med helt andre værktøjer. Men det har været en del af vores road map i lang tid, så det er fantastisk at se, at det nu næsten er klar til at komme ud til gæsterne,” siger Michala Svane.

Primus motor på projektet har sammen med Michala Svane været Senior Vice President for IT, Jonas Buhl Gregersen.

Flere år undervejs

Med Michala Svane som ansvarlig for salg og marketing har Tivoli taget et massivt digital ryk. Det har også været medvirkende til, at Michala Svane i 2020 blev kåret til Årets CMO.

Hun stopper dog i jobbet per den 1. februar, da hun gerne vil søge andre udfordringer, og derfor er digitaliseringen af turpas og billetter hendes afskedssalut i Tivoli.

”Det er endnu et element i den lange række af indsatser, vi har haft i vores digitale strategi. Den handler dels om at forbedre, forstærke og forlænge gæsterejsen. Og så handler den om at skabe nye indtægtsstrømme til Tivoli og at nå bredere ud,” siger Michala Svane.

Hvad er det helt præcis, I gør med billetterne fremover?

”Vi har i dag kiosker med billetautomater rundt om i haven, men du kan løbe tør for billetter, og nogle gange står du med billetter i overskud, fordi forlystelserne er inddelt i forskellige kategorier. Den friktion for gæsterne vil vi fjerne,” siger hun.

”Nu kan du købe billetterne via Tivolis app, som du kan scanne ved forlystelsen. Du kan også få et turpas med chip på armen. Og det betyder selvfølgelig også, at vi i sidste ende vil få nogle data, som Tivoli kan bruge til at gøre flowet som gæst endnu bedre,” siger hun.

Sådan ser udkastet til det digitale turpas og armbånd ud fra Tivoli.

Stolt over det store ryk

Michala Svane anerkender også, at der vil være gæster, som ikke er klar på at have billetter på telefonen eller i et digitalt armbånd.

Derfor fjerner Tivoli heller ikke muligheden for fysiske billetter til forlystelserne.

Hvad med eksempelvis de ældre gæster, som ikke kan bruge billetter på en app?

”Vi har stadig mulighed for at købe et hæfte med 10 billetter til forlystelserne i gammeldags papirform. Vi er meget obs på, at der er nogle, der foretrækker det. Men udgangspunktet er, at det er digitalt. Det segment, du taler om, er måske ikke forlystelses-kernesegmentet – men de er der. Vi digitaliserede også årskortet i 2018, men det kan du også stadig få som et plastikkort, hvis du foretrækker det,” siger hun.

Michala Svane er stolt af den udvikling Tivoli har været igennem, siden hun startede som marketing director i forlystelsesparken i 2016.

”Det er en 178 år gammel institution, der er blevet digitaliseret, og der er stadig masser at tage fat på. Men jeg er glad og stolt over at have sat skub i den del og Tivoli. Og jeg håber, at jeg har været med til at gøre det nemmere at være gæst og har skabt nye indtægtsstrømme for haven,” siger Michala Svane.