”Den vigtigste trend, vi kommer til at se, er en markant vækst i antallet af kommerciel- le podcasts. Det vil enten være podcasts, virksomhederne selv laver og udgiver – eller det kan være at sponsorere en eksisterende podcast. Vi kan i 2021 se, at kommercielle podcasts er vokset med 40 procent i Sverige, og vi kommer til at se en lignende tendens i Danmark.” 

Sådan lyder det fra Bjørn Vestergaard, der har platformen Podup.fm, som hjælper annoncører med podcast-annoncering. Han vurderer, at annoncørernes mediespend på podcast ikke svarer til, hvor meget tid, bru- gerne rent faktisk lægger i podcastmediet.

Ifølge rapporten Mediernes Udvikling hører 27 procent af danskerne mindst én podcast. Det var i 2017 15 procent.

”Data fra England viser også, at brugerne lægger 31 procent af deres medieforbrug på lyd. Men det er kun otte procent af marketingbudgettet, der er investeret i lyd. Der er altså en ubalance. Det er et stort potentiale, som mange annoncører først er ved at få øjnene op for,” siger han og tilføjer:

”Podcast har teknisk rykket sig de seneste tre-fire år. Både på data og som marke- tingkanal. Samtidig bliver det sværere og sværere at måle på effekten af din marketing på store marketingkanaler som Facebook og Google. Dermed bliver podcast en mere interessant mulighed for virksomheder,” siger han.

Hvis du som virksomhed laver din egen pod- cast, er der så ikke en stor fare for, at du ikke hitter med det? 

”Den største fejl, mange annoncører laver, er ikke at klæde sig selv ordentligt på. De ser noget nyt, som de gerne vil have, men du skal ikke have en podcast bare for at have en podcast. Det skal være en del af en langsig- tet strategi, du skal forstå podcasts præmis – og uden sådan en plan fejler du.”