Ledigheden er lav – også i salg- og marketing. Men den økonomiske krise, de stigende priser og renter, dystre meldinger fra økonomerne og meldinger om afskedigelser begynder nu også at kunne mærkes hos branche-fagforeningen Business Danmark.

Det fremgår af en artikel, som organisationen netop har udgivet på sin hjemmeside.

Her siger CEO i Business Danmark, Martin Kildgaard Nielsen, at situationen ’har sat gang i efterspørgslen på lønforsikringer’:

”Vi får i øjeblikket rigtig mange forespørgsler på lønforsikringer, selv om ledigheden i salg og marketing er den laveste i mange år. De to seneste måneder har 46 procent flere nytegnet vores lønsikring end samme periode sidste år.”

Samme melding kom i går fra forsikringsselskabet Topdanmark, der kunne berette om en stigning på 268 procent, svarende til næsten en tredobling, i antallet af danskere, der tegner en lønsikring.

Frygten er vokset

Nye tal tyder da også på, at fyringsfrygten reelt er stigende blandt danskerne.

En undersøgelse gennemført af Norstat for fagforeningen Business Danmark viser således, at hver niende dansker på arbejdsmarkedet (11 procent) frygter, ”at de er blandt de fyringstruede i den nærmeste fremtid’. 

Yngre og børnefamilier i gruppen under 49 år er mest bekymrede for fyring (14 procent), mens seks procent over 50 år frygter en opsigelse.

Og de tal er højere, end hvad man har set tidligere, oplyser Michael Krag-Svendsen, Communication Manager hos Business Danmark, i en mail til Markedsføring.

I april 2022 spurgte organisationen via YouGov således danskerne om det samme.

”Dengang frygtede kun otte procent i høj eller meget høj grad en fyring. Det var lidt over den historiske corona-nedlukningen af Danmark. Og dengang var der ikke aldersmæssig forskel på, hvem der frygtede en fyring,” skriver Michael Krag-Svendsen og tilføjer:

”Den højere fyringsfrygt i dag handler nok om, at det er en anden type krise, og ikke mindst at folk – på grund af de vilde priser på energi og varer, stigende renter, osv – er urolige for de økonomiske konsekvenser af en fyring mere end selve risikoen.”