”Vi lever af at sælge timer, og når en ret høj andel af medarbejderne er hjemme på grund af corona, så kan det straks mærkes på udfaktureringen og aflæses på bundlinjen,” lyder det fra adm. direktør i Novicell, Per Kirchner i en pressemeddelelse i anledning af bureauets seneste årsregnskab.

Markant sygefravær i forbindelse med tredje bølge af corona i efteråret 2021 samt investeringer i ny teknologi er, ifølge årsregnskabet – der betegner regnskabsåret som ”tilfredsstillende” – baggrunden for, at bureauet gik ud af 2021 med en mindre fortjeneste end året før.  

Novicells resultatet før finansielle poster landede i 2021 på 14,45 mio. kroner, hvilker var knap 1,6 mio. kroner mindre end året før. 

De investeringerne som Novicell-årsregnskabet henviser til er blandt andet udvikling af ekspertise indenfor den cloud-baserede platform, Commercetool, som ifølge Per Kirchner er ved at blive et vigtigt ben i Novicells forretning.

Nøgletal Novicell

2021

Bruttofortjeneste: 173 mio.
Resultat før finansielle poster: 12,1 mio.
Årets resultat: 8,7 mio,
Afkastningsgrad: 13,7 %

2020

Bruttofortjeneste: 149 mio.
Resultat før finansielle poster: 12,1 mio.
Årets resultat: 10,2 mio.
Afkastningsgrad: 17,5 %

”Det har kostet nogle læringspenge at oparbejde de rette kompetencer i en platform, som i høj grad kommer til at definere udviklingen af commerce-løsninger blandt førende virksomheder de kommende år,” siger Per Kirchner i meddelelsen.

Han mener dog, at investeringerne er godt givet ud.

”Der er slet ingen tvivl om, at det vil give os en konkurrencemæssig fordel. Vi kan se, at vi allerede nu vinder opgaver, fordi vi har investeret i udviklingskompetencer,” siger han.

Svingdørs-år

Selvom overskuddet på bunden er faldet fra 2020 til 2021, så ser det anderledes ud, når man kigger på bruttoavancen, som næsten er steget med 13 mio. kroner og landede på 139,75 mio. kroner.

Udover investeringer i ny teknologi har Novicell også investeret i medarbejderstaben, lyder det i pressemeddelelsen, og i ifølge årsregnskabet er bureauets personaleomkostninger steget med næsten 14,5 mio. kroner, og der blev ifølge Novicell onboardet 90 nye medarbejdere i 2021.

Det er det højeste antal nye medarbejdere i løbet af et enkelt år i bureauets historie.

Mange af ansættelserne skyldes dog, at bureauet i forbindelse med pandemi-årene oplevede en markant afgang.

”Det er vist en generel udfordring, at det er svært at fastholde medarbejderne, når de sidder derhjemme. De kommer lidt for langt væk fra deres kolleger og alt det sociale liv, som binder mange af sammen,” siger Per Kirchner i meddelelsen og tilføjer: 

”Men det er dog alligevel bemærkelsesværdigt, at det er lykkedes os at rekruttere så mange nye medarbejdere i en tid, hvor erhvervslivet skriger på arbejdskraft – ikke mindst inden for vores branche.”