Tuborg relancerede for nylig sin ikoniske Guld Tuborg med brask og bram. Brandet sløjfede til stor debat serveringsbakken, som siden 50’erne har fulgt den Den Gyldne Dame i tykt og tyndt og siden 1995 prydet etiketten. 

Og nu følger Tuborg op med et nyt greb i sin kampagne for den nye Guld Tuborg. 

Her vil Tuborg bruge bartendere fra restaurationskoncernen Rekom som influenter.Ikke mindst for at brande sin nye smagsudgave af guldøllen med passionsfrugt. ”For os er det særligt interessant at kunne bruge Rekoms bartendere, promoters og værtinder til at skabe engagement omkring Guld Tuborg blandt unge mennesker og den nye passionsfrugt-variant,” siger Michelle Lægdsgaard Larsen, der er Brand Manager for Tuborg.

Kampagnen tager udgangspunkt i et samarbejde mellem Tuborg og influent-platformen Society Icon.

”Guld Tuborg er jo et produkt, der i mange år har hørt hjemme i nattelivet, men omvendt står vi også med et produkt, der på sin vis mangler at blive opdaget af en ny og yngre målgruppe. På den anden side forsøger vi også at forny produktet med vores approach, hvor vi udnytter vores platform til at gøre nattelivets stærke influenter til influencers på sociale medier,” forklarer Kim Thurmann, partner i Society Icon. 

Rekom-medarbejder Nicklas Vinter i ny Tuborg-kampagne. Foto: PR.

Overvældende interesse 

Michelle Lægdsgaard Larsen håber på, at den massive eksponering og generelle interesse for Den Gyldne Dame kan konverteres til salg på landets natklubber, barer og cafeer. 

”Vi har været overvældet over den interesse, som vores opdatering af Guld Tuborg har skabt – både i medierne, men også i den brede befolkning, hvor vi blandt andet har hørt, at Guld Tuborg designet blev taget op i undervisningen på landets uddannelser,” siger hun og tilføjer, at den store debat og omtale af det nye gulddame-design ifølge Tuborg har genereret en medieomtale for over tre millioner kroner.

”Det bliver derfor spændende, om vi kan udnytte det momentum, som medierne har skabt, når det først er nu, at marketing-kampagnen går i luften,” siger hun. 

Forankret i nattelivet

Tuborg har henover de sidste to weekender taget hul på kampagnen med en flere store lanceringsfester i Aarhus, Odense, Herning og København.

Om Society Icon 

Skandinaviens største app-baserede micro-influencer platform med knap 70.000 aktive ambassadører, også kaldet “icons”.

Har bl.a. samarbejdet med H&M, Levi’s, Burger King, Lunar, Spotify, Faxe Kondi, Carlsberg og Kim’s.
Blev grundlagt i 2018 i Sverige, og er i dag til stede i Danmark, Norge, Sverige og Finland, og ventes at udvide til Storbritannien og USA i nær fremtid.

Til det formål har Society Icon udviklet et såkaldt Guld Tuborg Studio, hvor bartendere og løst tilknyttede hangarounds til Rekoms natklubber og barer får et mindre filmstudie stillet til rådighed for at levere content med høj “production value” til social media, som Kim Thurmann formulerer det. 

Omdrejningspunkt for Society Icon-platformen er en app, hvor de såkaldte “icons” (influenter red.) har signet op for herefter at vælge, hvilke brands og dertilhørende kampagner, de ønsker at arbejde med. 

”Vores store fordel er, at vores icons dels ser en “attraction” i at arbejde for et brand og dels har en interesse i at følge, om deres “social value” stiger og dermed bliver mere attraktive som influenter for et brand og som indholdsproducenter,” siger Kim Thurmann.  

”Populært sagt vælger vores icons kun at arbejde med de brands, som de brænder for,” siger han og peger på, at den enkelte influents værdi bliver beregnet af en algoritme, der blandt andet måler engagements på sociale medier. Tuborg ønsker ikke at oplyse, hvort stort honorar influenterne modtager for deres arbejde, da honorarets størrelse afhænger af, hvor mange følgere den enkelte Society Icon-profil har på Instagram.

Tuborg vil i løbet af de næste uger gennemføre 30 planlagte guld-fester på Rekoms barer og natklubber, hvor billeder og videoer fra de mange fester bliver publiceret første gang på Instagram af Rekoms medarbejdere i midten af oktober.