Siden TV 2 gik i luften for 35 år siden, har der været pillet minimalt ved logoet. 

Men nu får den velkendte – og lidt skarptkantede – sammenfletning af bogstaverne ‘T’ og ‘V’ og tallet 2 et nyt look.

Det sker, når TV 2 mandag den 27. marts lancerer nyt logo med rundere og blødere former, placeret i en cirkel, der har forskellig farve afhængig af, om det er for eksempel TV 2 Nyhederne, TV 2 Sport eller TV 2 Vejr,

Samtidig udstyres selve virksomheden, TV 2 Danmark, for første gang med sit eget visuelle udtryk.

”Det her er et af mange spor i vores 2025-strategi, og målet er at skabe sammenhæng på tværs af brands og sikre en stærk visuel gennemslagskraft i alle de touchpoints, TV 2 agerer på,” siger Jacob Weinreich, CMO hos TV 2, til Markedsføring om baggrunden for skiftet.

Han kalder det ’en visuel fremtidssikring af TV 2’ og tilføjer:

”Gennem årene har vi jo fået flere og flere kanaler og platforme på, ligesom vi har en koncern, som naturligt fylder mere, end den hidtil har gjort. Så der har på alle måder været behov for at forny det udtryk, TV 2 har ud mod danskerne.”

”En evolution”

Arbejdet med den nye visuelle identitet har været undervejs i næsten 15 måneder og ud over de mange interne kræfter, der har været involveret, har TV 2 samarbejdet med designbureauet Kontrapunkt om at skabe det nye look.

Blandt de ændringer, der særligt bemærkes, er, at TV 2 Play skifter farve fra blå til rød, og at alle brand-navnene fremover ikke skrives med versaler som hidtil: TV 2 CHARLIE bliver således til TV 2 Charlie.

Artiklen fortsætter under billedet.

Men ifølge Tina Ringberg Haahr, design- og promotionchef hos TV 2, er der på ingen måde tale om en revolution.

”Vi går ind og rører ved et meget velkendt logo, som faktisk ikke er blevet justeret særlig meget siden 1988. Sidst var vist i 2013, hvor vi tilføjede den skrå streg i nyhedsidentiteten. Så vi har været meget bevidste om at være tro mod og tæt på vores DNA. Det er blandt andet også derfor, det er meget vigtigt at holde fast i den røde farve,” siger hun og tilføjer:

”Så jeg vil kalde det en evolution, der skal trække TV 2 ind i fremtiden, så vi også er repræsentative visuelt i den digitale verden, vi er i i dag.”

34 farver. Og spot på

Det nye logo kommer i forskellige farver: Rød til News, Nyhederne, tv2.dk og fremover altså også TV 2 Play, blå til TV 2 Sport og Sport X, grøn til TV 2 Fri og TV 2 Vejr.

Tina Ringberg Haahr, design- og promotionchef, TV 2. Foto: PR

Der er 34 farver i jeres nye farvesystem. Hvorfor så mange?

”Det er rigtigt, at det lyder af meget, men det handler også om at fremtidssikre. På mandag siger vi for eksempel farvel til Zulu, og lader Echo være det nye brand til de yngre segmenter. Fordi vi har farvesystemet på plads med mørke og lyse nuancer og klart defineret mæthed i farverne, kan vi sikre, at vi skaber en identitet, der hænger sammen med de andre brands,” forklarer Tina Ringberg Haahr.

Hun uddyber:

”Vi har også brug for at lave grafik, for eksempel på tv2.dk, og hvis grafikerne, der sidder og skal lave illustrationer, kun har syv-otte farver at gribe i, bliver det for lidt. Så vi har fået afstemt et system, hvor farverne passer sammen for at sikre sammenhæng i udtrykket. Uanset platform.”

Hvordan vil du selv beskrive udviklingen i logoet?

”Vi har strammet formerne op og gjort dem mere indbydende runde. Så samler vi brandet i en cirkel, hvor de enkelte farver virkelig får lov at stå og være ’vibrant’ og fremhæve brandet,” siger Tina Ringberg Haahr og tilføjer:

”For mig tapper det godt ind i det, TV 2 står for: Fællesskaber, at vi er inviterende, at vi favner og deler – samtidig med, at vi gerne vil sætte spot på ting.”

Artiklen fortsætter under filmen.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Moderskibet får nye roller

Samtidig med at TV 2 skifter logoer, farver og fonte, får selve koncernen, TV 2 Danmark, som indtil nu har delt logo med hovedkanalen, for første gang sit eget visuelle udtryk.

”V har jo i mange år haft en situation, hvor vores koncern har haft navnesammenfald med vores hovedkanal, og det bliver i stigende grad vigtigere for os, som for andre danske arbejdspladser, at få skilt produktet fra koncernen,” siger Jacob Weinreich.

Hvorfor det?

”Simpelthen fordi du i dag skal kunne meget mere som virksomhed i forhold til for eksempel bæredygtighed og ansvarlighed. At fortælle, hvad TV 2 Danmark står for som virksomhed, får en større og større rolle, og derfor er der brug for et selvstændigt visuelt koncernudtryk,” siger Jacob Weinreich.

Jacob Weinreich, CMO, TV 2. Foto: PR

Den nye TV 2 Danmark-identitet vil således fremover blive brugt i TV 2’s rapporter, herunder TV 2’s ansvarlighedsrapport, som sætter retning og mål på virksomhedens arbejde med bæredygtig udvikling.  

Hvad håber I, det nye look kan gøre for positioneringen og markedsføringen af jer som mediehus?

”Sikre gennemslagskraften. Sikre genkendeligheden og kendskabet til TV 2-brandet og igen, at få styrket det samlede TV 2,” siger Jacob Weinreich.

Tina Ringberg Haahr supplerer:

”Og sikre, at danskerne, når de interagerer med os, er trygge, fordi de møder et samlet udtryk fra os. Så uagtet om de er i gang med at købe et abonnement på TV 2 Play, eller de er inde på tv2.dk, så skal de ikke være i tvivl om, at TV 2 er afsender på indholdet.”

”Det er jo en fin dag”

De seneste måneder, fortæller Jacob Weinreich og Tina Ringberg Haahr, er gået med at planlægge den udrulning, der starter på mandag. 

Hvordan er det at trykke på knappen?

”Vi er først og fremmest vanvittig stolte, for vi synes, udtrykket har lige præcis den flyvehøjde, det skal have. Og vi har ramt det spot, hvor vi synes, TV 2 skal være, og hvor vi favner både virksomhed og fremtid i ét udtryk. Det har været en krævende proces, og jeg synes, vi er lykkedes enormt flot,” siger Jacob Weinreich.

Han erkender dog – da Markedsføring får et ’sneak peak’ på det nye look, før det officielt offentliggøres – at det næsten er lidt “angstprovokerende”.

Artiklen fortsætter under billedet.

Virksomheden TV 2 Danmark, som indtil nu har delt logo med hovedkanalen, får med den nye identitet sit logo og sit eget visuelle udtryk. Foto: TV 2 Danmark

”Det er faktisk første gang, at der er nogen uden for huset, der får lov til at se det her. Ellers har vi jo nærmest haft gardinerne rullet ned internt, fordi vi ved, hvor stor en ting, det er, det med at lave logoet om. Så det er spændende dage.”

Begejstringen overskygger dog alt andet, når det hele forløses i den kommende tid med intern lancering torsdag den 23. marts.

Internt markeres det på et medarbejdermøde, men uden at man “går helt bonanza”, som Tina Ringberg Haahr udtrykker det.

”Vi kommer da til at markere det, for det er jo en fin dag. Så vi samler medarbejderne til en cupcake og fortæller, hvordan det hele kommer til at se ud.”

Afslører ikke budgettet

Jacob Weinreich og Tina Ringberg Haahr ønsker ikke at afsløre budgettet for projektet, men Jacob Weinreich siger:

”Det er en lang og krævende proces, og det koster nogle penge. Vi er begunstiget af, at vi har interne, stærke kræfter, som har kunnet løfte mange opgaver, og så har vi selvfølgelig haft ekstern sparring fra Kontrapunkt, som har være knusende dygtige. Så selvfølgelig koster det penge, men budgettet er noget, vi holder for os selv.”

" Jeg synes, vi har gjort alt med en enorm omtanke og omhyggelighed, været nøjsomme og gjort de rigtige ting undervejs.
Jacob Weinreich, CMO, TV 2

TV 2 Lorry, i dag Kosmopol, har fået en del opmærksomhed, da deres rebranding-budget kom frem via et svar fra kulturministeren. Så budgettet kan vel komme frem alligevel?

”Vi er helt bevidste om, at der er meget fokus på det projekt lige nu. Men for det første er der her tale om en anden type projekt, og for det andet er vi altså ikke oppe i det niveau,” siger Jacob Weinreich og tilføjer:

”Jeg synes, vi har gjort alt med en enorm omtanke og omhyggelighed, været nøjsomme og gjort de rigtige ting undervejs.”

Tina Ringberg Haahr peger igen på, at TV 2 “ikke har gjort meget i nye visuelle identiteter tidligere”.

”Det her er jo ikke noget, vi går og gør hvert andet år, så derfor har vi også arbejdet med noget, der er fremtidssikret, så vores investering giver mening,” siger hun og uddyber:

”Og det, der næsten varmer mig allermest, er den velvilje, der har været over for projekt fra alle de teams og afdelinger, der har arbejdet ind i det. Det taler for mig også ind i den forståelse, der er for nødvendigheden af, at vi gør det.”

Den nye identitet lanceres på TV 2’s platforme mandag den 27. marts 2023. 

Der er dog tale om en løbende udrulning, og som bruger vil man derfor opleve, at dele af det nye visuelle udtryk opdateres løbende, og at der vil være en overgangsfase, hvor man fortsat vil støde på det nuværende logo.