Sidste efterår lancerede A.P. Møller – Mærsk en ny global rekrutteringskampagne, som brød med konventionerne for, hvordan verdens største containerrederi rekrutterer nye medarbejdere.

Kampagnen, ”Together, All The Way”, som først og fremmest var målrettet digitale og kreative talenter, fik en usædvanlig hård medfart i danske medier, mens man på Esplanaden i København holdt fast i, at man var glade for kampagnen.

Nu deler A.P. Møller – Mærsk så tal, som kan rejse spørgsmål om, hvorvidt eksperternes nedsablinger og analyser ramte plet. 

For ifølge Sam Poulter, der er Head of Corporate Branding hos A.P. Møller – Mærsk, har kampagnen præsteret ”imponerende resultater” på sociale medier, og har øget antallet af organiske søgninger efter ledige stillinger i den globale rederikoncern med 60 procent sammenlignet med året før. 

YouTube og Snapchat har været nøglemedier

Hvad coronapandemien har haft af betydning i forhold til antallet af søgninger vides ikke, men kampagnen har, ifølge Mærsk, overgået forventningerne på især Snapchat og YouTube.

Mærsk vil dog ikke oplyse, hvordan antallet af visninger for den samlede kampagne har fordelt sig på forskellige sociale medier, som foruden de nævnte kanaler, også tæller LinkedIn, Facebook og Instagram.

– Ser vi på Click Through Rate, så leverede ”Together All the Way” henholdsvis 300 procent og 220 procent over Snapchat og YouTubes normale benchmark. Men vigtigst er det, at vi så i årets første kvartal, at antallet af søgninger efter ledige stillinger hos Maersk lå 60 procent over samme periode sidste år, siger Sam Poulter.

Han fortsætter:

– Så vi er absolut tilfredse med resultaterne fra vores globale rekrutteringskampagne, som ikke alene har leveret flotte medie-benchmark, men også har ført til handling hos målgruppen, som foruden at tiltrække talenter i almindelighed, har skullet tiltrække digitale kompetencer i særdeleshed.

Konkurrerer med tech-selskaber

Kort om ”Together All the Way”- kampagnen

  • Antallet organiske søgninger efter ledige stillinger er øget med 60 procent
  • Kampagner har genereret 41 millioner visninger på sociale medier
  • Genereret 1.660.166 visninger på Snapchat
  • Har genereret 290,000 swipe ups på Snapchat
  • 94 procent af indhold set af personer under 35 år
  • Click Through Rate: 1,81 procent

Kilde: A.P. Møller – Mærsk

Kampagnen har i høj grad skulle afspejle de enorme forandringer, som den globale rederikoncern gennemgår i disse år – fra støvet konservativ rederikoncern til integreret og end-to-end logistikselskab.

Sam Poulter fremhæver i den sammenhæng, at en global virksomhed som A.P. Møller – Mærsk i lige så høj grad konkurrerer med tech-virksomheder som Apple, Google og Facebook om at tiltrække digitale talenter ligesom man kæmper om kvalificeret arbejdskraft fra transport- og logistikbranchen.

– En af nøglerne til vores transformation er evnen til at tiltrække de dygtigste talenter fra hele verden inden for tech, innovation og logistik, og ”Together All the Way”-kampagnen har været ét blandt flere skridt i den retning, siger Sam Poulter.

Søger digitale og kreative talenter

Han forklarer videre, at kampagnen, som har kørt siden november sidste år, undervejs er blevet krydret med specifikke jobmuligheder og små filmsekvenser med nuværende Mærsk-ansatte.

– LinkedIn vurderer, at man skal påregne, at der går op til seks måneder og adskillige interaktioner, inden en kandidat vælger at søge en stilling hos en specifik virksomhed, og for tech-profiler er processen endnu længere. Derfor har formålet med denne kampagne i første omgang været at skabe opmærksomhed om Mærsk som arbejdsgiver på vores fire nøglemarkeder, siger Sam Poulter.

Han henviser til selskabets hovedkontor på Esplanaden i København samt USA, Storbritannien og Indien, hvor især Indien, de næste 12 til 24 måneder, vil få stor opmærksomhed med hundredvis af nye ansættelser.

Derfor at det værd at bide mærke i, at kampagnens effekt på Snapchat alene, har genereret 176.300 klik til Mærsks dedikerede kampagnesite fra Indien, mens 94 procent af kampagnens 1,6 millioner visninger er blevet vist af personer under 35 år, hvor Mærsk har segmenteret indhold ud fra interesser, såsom rejse, kultur, teknologi og gadgets, fest og iværksætteri som ”Together, All The Way”-filmen også adresserer.

Det har ikke været muligt at få indblik i kampagnens budget.

Gense ”Together, All The Way”-filmen herunder.