Når Årets Rambuk-priser skal uddeles i næste uge, bliver det med et usædvanligt værtspar. Det er nemlig de to radiomatadorer Klavs Bundgaard og Allan Sindberg, der skal styre prisfesten.

Klavs Bundgaard er direktør på radiostationen R8dio, som lægger alle sine op- og nedture ud i fuld offentlighed i podcasten ”Undskyld, vi roder”.

Markedsføring har sat Klavs Bundgaard stævne for at høre, hvad publikum har i vente fra de jyske radiokonger, og hvordan han ser på den branche, han skal beværte.

Hvad kan deltagerne forvente til Rambukken, når I står på scenen?

”Ja, vi har faktisk bedt om ikke at få nogen scene. Vi skal helt ned i gulvhøjde med publikum. Det er jo det, der gennemsyrer vores radio. Folk ved, hvor de har os. Du skal bare bukke dig ned, helt ned, og så er vi der. Vi kommer ikke længere op end det. Fandeme ja,” siger Klavs Bundgaard.

Selvom han ikke er helt inde i, hvem der har været værter før, er han sikker på, at publikum vil få en usædvanligt professionel oplevelse.

”Jeg bliver kaldt kulturkongen fra Skuldborg. Det er der i hvert fald nogen, der kalder mig. Så jeg er vant til, at bands eller foredragsholdere ikke lige har deres egen presenter med, og så er det mig, der præsenterer. Jeg går ind i folk med træsko på.”

Hvordan vil man opleve det?

”Ja, jeg kommer til at spørge folk, høj som lav, når de skal op og have en pris: Hvem fanden er du egentlig? Hvad kan du? Hvorfor har du fortjent at stå her? Hvem er din kone? Og så videre. Der vil dem, der skal op på scenen, så lige komme ned igen. De skal også helt ned i gulvhøjde.”

En radio, der vil indtage Danmark

Selvom det skuldborgske radio-eksperiment startede med et snævert podcast-publikum, så vokser R8dio lige nu. I sidste uge gik radiokanalen i luften med sin nye app, som man kan abonnere på for 29 kroner om måneden. Samtidig er R8dio på vej med nye programmer.

På det seneste har aviser som Politiken, Information og Børsen omtalt R8dio, de to radiokonger har spist avocadomadder med Euroman, og i sidste uge nåede Klavs Bundgaard toppen, da han spiste chili med Chili Klaus på Youtube.

”Og Skuldborg Skoleblad,” tilføjer Klavs Bundgaard.

Baseret på den succes, I oplever lige nu, kan du så give nogle gode råd til markedsføringsbranchen? Det kunne være tre eller fem gode råd..?

”Fem? Jeg synes ikke, det var det, vi aftalte. Vi talte om tre. (lang pause) Er der andre, der har givet fem?”

Ja, der er nogle gange nogen, som har givet fem råd. Men du kan godt nøjes med…

”Så giver jeg også fem. Jeg giver fem gode råd. Er det nu? Okay. I forhold til god markedsføring, så er mit bedste råd, at man skal være helt gennemsigtig. Fuldstændig. Frem med det sure undertøj. Alt hvad der kommer af shitstorms, så er det bare at lægge sig helt fladt ned. Det er sådan set vores varemærke.”

Holder sig væk fra paparazzierne

I ”Undskyld, vi roder” har man kunnet opleve den ekstreme gennemsigtighed fra Klavs Bundgaard og smørstemmen fra Ikast, Allan Sindberg. Uanset om det handler om udviklingen af programmer, pengeproblemer eller romantiske forviklinger, så ryger det lige i æteren.

”Mit råd nummer to er, at man skal være lidt hemmelig.”

Hvordan det?

”Ja, det er jo for eksempel først nu, man kan se et billede af mig. Folk i Skuldborg ved selvfølgelig godt, hvem jeg er, men jeg har holdt mig væk fra paparazzierne. Når jeg er ude at få frokost med Jakob Riising i Skuldborg, så siger jeg også ”nej, jeg skal ikke have nogen selfie med dig”. Jeg tror, at jeg er sådan lidt mytisk. Det er et godt råd at være det.”

”Råd nummer tre: Navne, navne, navne. Hvis du har store navne, så hopper de store medier på, den er stensikker.”

R8dio har blandt andet netop offentliggjort, at Anders Breinholt skal være ny vært på programmet ”I seng med radio”.

”Mit råd nummer fire er at skaffe nogle interessenter, som du kan styre. De skal ville dig mere, end du vil dem. Nu har vi hele tiden haft en stor pose penge, og så kan man jo sige: ”jeg ved ikke, hvem I er, men hvis I vil være med, så må I have penge med”. Det er også et godt råd.”

Og hvad er det femte råd?

Hvad er R8dio?

R8dio er en radiostation, som opstod i podcasten ”Undskyld vi roder” som en parodi på Radio Loud. R8dio har hjemme i den fiktive jyske by Skuldborg, hvor radiodirektør Klavs Bundgaard og nyhedschef Allan Sindberg forsøger at bygge en radio i gulvhøjde med en heftig (fiktiv) millionbevilling fra Kulturstyrelsen.

Selvom R8dio er satire, er det et projekt i vækst. Bag metauniverset står komikerne Kasper Nielsen og Brian Lykke. Ejerkredsen består, ud over de to komikere, af en stribe Radio24syv-profiler: Mikael Bertelsen er bestyrelsesformand, og derudover er Mads Brügger, Frederik Cilius og Rasmus Bruun blandt ejerne. Iværksætter Jacob Arentoft er også ombord.

”Ja, jeg har fem råd. Det femte… øh, det kan jeg ikke lige komme på lige nu. Jeg ringer lige med det femte råd.”

Hvordan ser du på den branche, du skal stå og tale til?

”Vi er vant til at arbejde med de typer i Mediehuset Skuldborg. De kan jo deles op i to: Dem med de grønne slips og smarte sko, som man kender fra bybilledet. De kører i elbiler. Og så er der dem, der får det til at løbe rundt, det er økonomidrengene. De skal tages lidt forskelligt, så det har vi tænkt os at gøre. Allan taler nok mest til førstnævnte.”

Men du har lige meget respekt for begge?

”Det kan du godt skrive,” siger radiokongen.

Du kan møde Klavs Bundgaard og Allan Sindberg på Årets Rambuk i næste uge. De har lovet, at der vil være en merchandise-bod i foyeren.