Den øgede interesse for e-handel fra forbrugere i alle aldre har tiltrukket flere nye e-handelsvirksomheder til at komme ind på markedet. Den samlede markedsværdi er steget, men det samme er konkurrencesituationen.

Inden for e-handelssektoren er der to bevægelser, der er nødvendige at gøre sig overvejelser om og fokusere på for at drive en sund forretning:

  1. Efter to år med øget online shopping fra forbrugere er det vigtigt, at der i 2022 (og frem) bliver fokuseret på at skabe et behageligt miljø for kunderne, da deres forventninger og krav konstant vokser. En daglig mission for e-handelsvirksomheder bør være løbende at finde nye måder at tilfredsstille kundernes behov.
  2. Øget konkurrence, da alle ønsker at markedsføre deres produkter og tjenester via digitale platforme. Der er skrevet flere artikler i løbet af 2021 om, hvordan man håndterer øgede annoncepriser på Google og Facebook. Anerkend, at konkurrencen er stigende, og udfordr dig selv for at øge din forståelse og optimere dine digitale marketingoperationer.

Annonceomkostningerne er i dag et stort problem for succesrige virksomheder inden for e-handel.

At mestre sociale medier og forstå, hvordan man handler på trends, kan være en måde at forbedre din balance på. Derfor har jeg her udpeget fire tendenser inden for e-handel, som sandsynligvis vil vokse i løbet af 2022 – og hvordan du kommer i gang med dem.

1: Social handel

Social handel er, når du køber og sælger produkter eller tjenester direkte fra en social medieplatform.

Med influencer-industriens modning er det naturlige næste skridt, at platforme hjælper influencers og virksomheder med at sælge til forbrugere. Hvorfor få nogen til at forlade Instagram, hvis de bare kan klikke på et produktmærke og købe noget på mindre end et minut?

Ifølge forskning udført af The Harris Poll deltager 73 procent af virksomhederne allerede i social handel, mens 79 procent forventer at gøre det i de næste tre år.

Hvilke udfordringer løser social handel? Når forbrugerne allerede lærer produkter og brands at kende på sociale medier, giver det mening for dem at købe varer gennem platformen. I køberrejsen er det et klik mindre for kunderne, og det gør chancen for, at de hopper af vognen, mindre.

De platforme, der i øjeblikket tilbyder social handel, er Facebook, Instagram, Pinterest og WeChat.

Planer om at tilføje social handel er allerede blevet annonceret af YouTube, TikTok og Twitter. For at komme i gang skal du identificere, hvor dine mest engagerede målgrupper er og oprette en butik der. Spor din succes gennem indbyggede platformsanalyser og hjemmesidehenvisningstrafik

2: Augmented reality (AR)-handel

AR i e-handel bruger 3D-kortlægning til at hjælpe kunder med at prøve produkter eller forhåndsvise oplevelser, før de foretager et køb. Nogle eksempler på AR e-handel kan være, at man virtuelt prøver et brillestel og placeres i et møbel i et rum for at se, hvordan det vil se ud – eller påføres forskellige makeupprodukter for at se, hvad der komplimenterer din hudtone.

Snapchat var den første til at introducere AR på sociale medieplatforme. I 2020 blev AR brugt ofte, fordi forbrugerne ikke var i stand til at handle så let i butikkerne. Og i 2022 forventes AR at blive brugt mindst en gang om måneden af 101,6 millioner forbrugere.

Facebook/Metas store satsning på Metaverse vil sandsynligvis øge investeringerne i AR-handel i løbet af de næste par år.

“Prøv før du køber” får en helt ny betydning med AR-handel. AR hjælper brands med at nå ud til kunder, der måske har for travlt til at gå til den nærmeste butik eller ikke har en butik i nærheden. Faktisk har mærker ikke engang brug for fysiske butiksfacader for at drage fordel af AR-handel.

Spark AR Studio er tilgængeligt for alle på både Facebook og Instagram. Både udviklere og skabere er her i stand til at skabe deres egne effekter og oplevelser. Du kan bygge simple ansigtsfiltre eller mere komplekse verdensfiltre ved hjælp af Spark AR, med eller uden kode. Spark AR tilbyder selvstudier, så du kan lære, hvordan du tilføjer et sjovt filter til dit ansigt eller tilføjer et objekt virtuelt ind i et rum

3: Livestream-shopping

Livestream-shopping er en blanding af social handel og livestreaming. Influencers og brands bruger deres sociale kapital til at fremhæve deres produkter og tjenester f.eks. ved hjælp af livestream-funktionen.

Under livestreamingen er forbrugerne i stand til at interagere med hinanden og brandet via en chatboks og købe de fremhævede produkter. Oplevelsen svarer til, at man handler i en butik, hvor en butiksmedarbejder er til stede og besvarer dine spørgsmål – men nu er det hjemmefra.

Livestream-shopping er i sagens natur interaktiv. Når en forbruger ikke er i stand til at handle i butikken eller ikke har en butik i nærheden, kan en livestream vise produktet frem for dem.

Chat-komponenten giver dem mulighed for at stille spørgsmål til influencerne eller brandet, ligesom de ville gøre det med en almindelig butiksmedarbejder. Nogle gange kan live-streaming føles lidt opsat. Når du laver en livestream, der inkorporerer shopping, er det vigtigt at interagere med forbrugerne, fordi det fører til en mere intim og autentisk shopping-oplevelse.

4: Samtalehandel

Samtalehandel er salg af varer og tjenester til en kunde via en chat- eller meddelelsesplatform.

Forestil dig at have en samtale med et brand på Facebook Messenger. De besvarer dine spørgsmål om et produkt og letter købsprocessen, uden at du forlader platformen. Samtalehandel er meget mere interaktivt og personligt på en-til-en-basis.

Ud over tekstbaseret samtalehandel findes der en anden slags samtalehandel: stemmeshopping.

At have en naturlig samtale med din Amazon Echo eller Google Home, der fører til et køb, er et andet eksempel på samtalehandel.

Samtalehandel hjælper dit brand med altid at være “on”. At få en personlig indkøbsoplevelse som forbruger er med til at opbygge tillid, og det sikrer en mere friktionsfri købsoplevelse.