Den principielle sag om mulig greenwashing og vildledende markedsføring, som Dansk Vegetarisk Forening, Klimabevægelsen og Den Grønne Studenterbevægelse har rejst mod Danish Crown, trækker ud. Det skriver fagbladet Journalisten.

De tre organisationer stævnede i 2022 Danish Crown for brugen af ordlyden “klimakontrolleret gris” i en stor kampagne. Sagen er blevet sendt fra byretten i Randers til landsretten.

Men det bliver sandsynligvis først i slutningen af 2023, at sagen kommer for retten, skriver Journalisten på baggrund af en mail fra Vestre Landsret.

”Sagen er endnu ikke berammet til hovedforhandling. Et forsigtigt skøn vil være i slutningen af 2023, idet der skal afsættes flere retsdage, og idet der er flere parter i sagen,” skriver retten til Journalisten.

Danish Crown har, efter retssagen blev rejst, helt trukket kampagnen tilbage.

I et debatindlæg på Markedsføring har kommunikationsdirektør i Danish Crown, Astrid Gade Nielsen, også tidligere gået til debatten og efterspurgt svar på, hvordan man som virksomhed egentlig må kommunikere om klima og bæredygtige tiltag. Det kan du læse her.