Åbner du din telefon, starter app’en TikTok og søger efter Power, vil du for en stund ikke blive mødt af nyt content. Elektronikkæden indstiller nemlig midlertidigt sin tilstedeværelse på platformen.

Det skriver Børsen.

“Hos Power følger vi selvfølgelig pressehistorierne omkring TikTok nøje, og vi er samtidig meget opmærksomme på, at historierne også har et stor- og sikkerhedspolitisk spor, som lige nu udvikler sig fra nærmest fra time til time,” siger Jesper Boysen, der er adm. direktør i Power, til Børsen.

Powers udmelding er den seneste i en lang række. Tidligere har Dansk Erhverv meldt ud, at de forbryder den kinesisk-ejede app på deres næsten 400 medarbejderes telefoner. Dansk Erhverv reagerede på en udmelding fra Center for Cybersikkerhed, der frarådede ansatte i staten at have app’en installeret på tjenestelige enheder.

”Beslutningen sker ikke på baggrund af konkrete hændelser, men derimod som rettidig omhu i lyset af, at der ifølge Center for Cybersikkerhed er risiko for spionage ved at bruge TikTok. En udmelding som denne fra en af de helt centrale sikkerhedsmyndigheder finder vi så væsentlig, at vi naturligvis har valgt at indrette os efter det,” skriver Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Power, der tidligere har meldt ud, at de vil være Danmarks førende på liveshopping med fokus på blandt andet TikTok, tillader stadig medarbejdere at bruge TikTok, ligesom selskabet forventer, at dets 200.000 følgere vil kunne finde Power på TikTok igen.

24 timer efter deres oprindelige udmelding, har Power lavet en kovending og er tilbage på TikTok. Ifølge elektronikkæden sker det efter rådslagning med en række eksperter. Læs mere her.