Opdateret: Som indledning til Creative Circle Award 2021 i M. G. Petersens Familiehave på Frederiksberg, fik en stribe unge danske kreative talenter en særlig hyldest med på vejen.

Det skete, da arrangørerne bag prisfesten i år havde valgt at kåre – ikke bare vinderne af årets Young Creative Circle Award (YCCA) – men også de fire danske teams, der er valgt ud til at dyste ved Cannes Lions’ ungdomskonkurrence, Young Lions.

Plus vinderen af den helt nye ungdomsfilmkonkurrence, Our Sustainable Future.

På spørgsmålet om, hvorfor man har valgt at give de unge denne særlige hyldest, siger Dorte Nielsen, formand for Creative Circle, til Markedsføring.

Creative Circle-formand, Dorte Nielsen. Foto: PR

– Vi mener, det er vigtigt, at vi hylder de unge talenter, for de er et vigtigt element i arbejdet med at højne det kreative niveau i Danmark. Og de er i den grad med til at inspirere branchen. 

Gør en forskel

Kan det gøre en forskel for de unge, tænker du?

– Ja, det er jeg overbevist om. At vi giver de unge rampelyset på denne måde, mener jeg kan være med til at gøre en karrieremæssig forskel for dem.

Hvordan?

– Ved på denne måde at vise dem, at det, de laver, bliver set og anerkendt. Bureauerne ser dem. Det er en karrierekanon, siger Dorte Nielsen.

Hun mener også, det kan give andre ”mod, lyst og tro på, at det kan lade sig gøre.”

– Det giver alle unge studerende på de kreative skoler noget at lade sig inspirere af og noget at stræbe efter, siger hun.

Dorte Nielsen taler i øvrigt selv om vinderteams ved næste uges danske Cannes Lions arrangement, som Reklamelinjen står bag, og hun har i Creative Circle-initiativets ånd inviteret de unge danske Young Lions-teams med på scenen.

Otte teams og et par gengangere

Hyldesten til de unge ved Creative Circle 2021 fredag eftermiddag omfattede de fire YCCA-vinder-teams:

– Pernille Reichstein og Nanna Gjerstrup, begge fra Hjaltelin Stahl, og Christian Sevel og Josephine Johansen fra hhv. Marvelous og 945, der vandt i Advertising-kategorien

– Daniel Lindholt og Emil Boye fra hhv. Studio C og NR2154, der vandt i Design-kategorien

– Anne-Mette Christiansen og Nanna Rasmussen, begge fra DMJX, der vandt i Digital-kategorien, og

– Mathilde Ziegler og Mathias Lynge Nielsen, ligeledes begge fra DMJX, der vandt i Film-kategorien.

De fire danske teams, der netop har været i ilden ved Young Lions-konkurrencen – som i skrivende stund endnu ikke er afgjort:

– Christian Skjøtt fra NORD DDB og Sebastian Østgaard fra Hjaltelin Stahl, der har dystet i Film-kategorien

– Pernille Reichstein og Nanna Gjerstrup, begge fra Hjaltelin Stahl, der har dystet i Advertising-kategorien 

– Cecilie Jelstrup og Marie Frederiksen fra Uncle Grey, der har dystet i Digital-kategorien, og

– Jonas Hjort og Marcus Mahecha fra Kontrapunkt, der har dystet i Design-kategorien.

Og endelig, men ikke mindst, modtog Christian Skjøtt fra NORD DDB – der også er med på det ene Young Lions-team – en ekstra hyldest.

Det gjorde han, fordi han tidligere i år vandt den nye kreative filmkonkurrence for unge, Our Sustainable Future, med filmen “The End”, som også blev vist ved dagens awardshow.

Opdateret 14.56: Vinderne af YCCA Advertising blev annonceret forkert ved awardshowet. Derfor valgte arrangørerne også at give en pris, til teamet, der først blev offentliggjort som vindere. Artikel er opdateret med begge teams som vindere.