Det danske reklamebureau &Co., der hører under bureaugruppen The North Alliance (NoA) har afskediget flere medarbejdere. Det bekræfter bureauets CEO, Ørnulf Johnsen.

”Det er rigtigt, at vi desværre har været nødt til at sige farvel til flere dygtige kollegaer. Grundet omstændighederne vil jeg ikke sætte et specifikt tal på. Jeg kan sige, at det er omkring 10 personer og at afskedigelserne er sket på tværs af organisationen,” siger Ørnulf Johnsen.

Fyringsrunden kommer efter år, hvor bureauet har haft stor national og international succes. De har vundet adskillige priser for deres kampagner og blev sidste år kåret som verdens bedste kreative bureau af fagmediet Campaign.

Ifølge Ørnulf Johnsen oplever de også en stigende tilgang af kunder. Derfor kunne noget tyde på, at kunderne ikke leverer den samme økonomi hos &Co.

”Selvom vi har formået at vinde mange nye kunder det seneste år, så ændrer det desværre ikke på, at markedet har været under hårdt pres,” siger Ørnulf Johnsen.

Han beskriver det som en svær situationen, og kalder det den “ansvarlige beslutning for at sikre, at vi fortsat har en sund forretning”.

Planlægger ikke flere fyringer

&Co.’s CEO har ikke ønsket at give et opdateret tal på, hvor mange ansatte bureauet havde før fyringerne.

Ifølge årsrapporten fra 2022 lød antallet af medarbejdere på 91. Samme år havde de en omsætning på over 164 millioner kroner og et resultat før skat lige under 12 millioner kroner.

Kigger I ind i en tid med flere potentielle afskedigelser?

“Vi planlægger, at der ikke skal være flere.”

Tidligere har Markedsføring beskrevet, hvordan NoA Consulting, en anden af bureaugruppens undervirksomheder, praktisk talt gik i dvale.

Da den internationale bureaugruppe NoA udsendte årsregnskaberne for alle deres danske virksomheder, var der en samlet tilbagegang på driftsresultaterne.

Dengang forklarede gruppens CEO, Mikael Jørgensen, tilbagegangen med, at man havde ansat flere medarbejdere hurtigere, end markedet var klar til.

Han sagde også, at der var en opbremsning i markedet og forventede et 2023, der ville blive udfordrende, og hvor virksomhederne skulle være “ekstremt opmærksom på omkostningsbasen og mængden af projekter i din forretning”.

Markedsføring har kontaktet Mikael Jørgensen for at høre, hvorvidt fyringsrunden har ramt andre dele af NoA. Han er ikke vendt tilbage før udgivelsen.