Cannes Lions europæiske søster-award, Eurobest – populært kaldet EM i reklame – har på festivalens sidste dag tildelt danske cases hele fire Grand Prix.

Med de i forvejen 18 danske priser ved Eurobest fra mandag lander det samlede danske resultat ved awardshowets 2022-udgave dermed på 4 Grand Prix, 1 Innovation Award, 4 guld, 4 sølv, 9 bronze og 35 shortlister: Et af de bedste, hvis ikke dét bedste, resultat nogensinde ved den europæiske prisfestival.

Grand Prix’erne fordeler sig på tre i forvejen yderst prisvante cases.

– Virtues ’Backup Ukraine’ for Polycam og Unesco DK vinder to Grand Prix i henholdsvis Direct og PR.

– NORD DDB’s ’Chillboards’ for Molson Coors, Coors Light, skabt i samarbejde med adam&eveDDB, London og DDB Chicago, vinder Grand Prix i Industry Craft.

– Og ‘Cirkulär’ for IKEA Danmark fra Accenture Song, Marketsquare og Dentsu X vinder Grand Prix i Media.

Med de fire Eurobest-Grand Prix’ er det anden gang på bare en måned, at dansk kreativitet henter fire toppriser hjem fra et og samme awardshow.

I november var det TV 2’s langbenede ’Københavnerbænk’, der – endda egenhændigt – tog sig af fire Grand Prix ved Clio Entertainment..

”En stærk bevægelse”

For Virtue er det Grand Prix nummer 5 og 6, der gives til ’Backup Ukraine’-casen i løbet af dette efterår. 

Først ved Cannes Lions, så New York Festival, siden LIA (London International Awards) og The Drum, Social Purpose Awards – og altså nu to styk ved Eurobest.

“Vi er ovenud stolte,” skriver Morten Grubak, Executive Creative Director, Global, Virtue, i en mail til Markedsføring, men han anerkender også, at bureauet ikke ’er her for at løse alle verdens problemer’. 

”Vi er her for at starte samtalen og vise en anden retning, og derfor er vores allerstørste stolthed også at se, hvordan communitiet i Ukraine har fulgt op, bygget videre, slået kræfterne sammen og stablet en stærk bevægelse omkring digital bevarelse af kulturarv sammen,” siger han og tilføjer:

”En bevægelse, der er så stærk, at de faktisk for nylig kunne slå dørene op for både en konference og en museumsudstilling omkring netop det. De, der har fulgt projektet indtil nu, vil helt sikkert finde det lige så spændende, som vi gør.”

“Made to chill”

De to andre danske Grand Prix-vindere har også markeret sig på de internationale scener i den awardsæson, der nu lakker mod enden.

En af dem er ’Chillboards’ fra NORD DDB for Molson Coors, som også vandt guld og bronze ved Eurobest, ligesom casen også vandt en bronzeløve i Cannes i sommer – og var shortlistet i ’kongekategorien’ Titanium.

Casen er også med på Adweeks Top 30 ads of 2022, ligesom amerikanske AdAge har kåret den som #1 Outdoor innovation 2022.

”Vi er selvsagt mega glade, lyder det i en mail til Markedsføring fra Creative Director Tim Fremmich Andresen, der sammen med Senior Art Director Anders Kure har stået bag det danske bidrag i casen.

”Briefen for opgaven var at gøre amerikanere chill gennem Coors Lights brand promise om at være ’made to chill’. Ideen var at skabe en custom typeface, der kunne udbrede fortællingen om hvide reflekterende tage, samtidig med at Coors Light konkret kølede amerikanere ned. Så ja, grundideen er en handlende font, og derfor føles denne her Grand Prix helt rigtig,” skriver Tim Fremmich Andresen og uddyber:

”Kampagnen er selvfølgelig mere end fonten, og Ad Age har lige kåret kampagnen til at være den mest innovative out of home i 2022. Så vi er også glade for at få en bronze i ambient og shortlister i Outdoor og spatial design. Men igen, fonten er det, som får det hele til at gå op i en højere enhed.”

IKEA-case til tops igen

Og sidst med ikke mindst løber ’Cirkulär’-casen fra Accenture Song, Marketsquare og Dentsu X for IKEA Danmark med en Grand Prix.

Casen vandt guld ved Cannes Lions i sommer, og har i det hele taget hevet et hav af priser ind gennem årets awardsæson.

Senest netop ved Eurobest, hvor det blev til guld og fem bronze, og tidligere på efteråret ved Epica Awards, hvor det blev til to gange sølv.

“Vi er super glade, og jeg er mega stolt over vores fantastiske team her i Vestergade. Vi er taknemmelige for at Ikea endnu en gang inviterede os med, når der skal leveres kreative løsninger i verdensklasse,” skriver Lotte Jakobsen, managing Director, Accenture Song Danmark på mail til Markedsføring, og tilføjer:

“Vi fik en Eurobest Grand Prix i 2020 med Ikea, og nu gør vi det sammen igen i 2022. Det er en rigtig god dag for Accenture Song – og selvfølgelig også stor tak til vores samarbejdspartnere på opgaven, Dentsu X og Marketsquare.”

Dentsu X-netværket blev ved Eurobest i øvrigt også kåret til ‘Media network of the year’.