Juryen ved den internationale kreative konference og award-fest Ciclope Festival har igen i år shortlistet flere danske film-cases og profiler.

En af dem er Bine Bach, instruktør hos Bacon, der er shortlistet i Production-kategorien ’Direction under 90. sec’ for sin film ’Tak’ for møbelbrandet Takt.

Læs Markedsførings interview med Bine Bach tidligere i år.

I Production-kategorien ’Cinematography’ og ’Visual Effects’ finder man også et andet dansk instruktør-navn på listen over shortlistede cases. Det er Nicolai Fuglsig, der står som instruktør på en meget omtalt Ladbrokes-reklamefilm med titlen ’Rocky’.

I Post-Production-kategorierne er der givet en shortliste i ’Color Grading’ til Interflora-filmen ”The Fisherman”, skabt af det kreative bureau Pong, i samarbejde med Bacon, Martin Werner, Bacon X og Ballad.

Æren her tilfalder Senior Colorist Hannibal Lang fra Bacon X, der har stået bag det shortlistede Color Grading-arbejde. 

Hædrer filmhåndværk fra øverste hylde

Også i Sound-Music-kategorien er der danske navne på listen.

I ’Sound Design’ er &Co. og New Lands film ’Love Your Ears’ for Audika shortlisted, den ære går direkte til Sound Designer Jakob Strandgaard.

Endelig er danske Ballad shortlistet i kategorien ’Adapted Music’ for filmen ’An Unlikely Friendship’ for Amazon Prime Video, som du kan se herunder.

Musikken, der hædres her, er en specialudgave af Charlie Chaplins ’Smile’, som blev berømt i samme Chaplins film ’Moderne Tider’ fra 1936. Nummeret er i øvrigt siden indspillet af blandt andre Nat King Cole, Barbara Streisand og Michael Jackson.

Artiklen forstætter under filmen.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Fine danske resultater

Ciclope Festival har eksisteret siden 2010, og det har alle årene været The Craft – The Art of Execution – der er i centrum.

I år er der tale om 28 forskellige kategorier, og der gives en guld, en sølv og en bronze i hver kategori. Hertil kommer Grand Prix.

Og danske cases har tidligere år markeret sig fint ved festivalen.

I 2017 vandt blandt andre New land og det tidligere Wichmann/Schmidt hele to guld for filmen ’Mash Up’ for Det Kongelige Teater. Samme år tog Uncle Grey sølv for sit Genesis-arbejde for Weber Grill.

I 2019 placerede & Co. og New Lands ’The Lift’ for Bianco Footwear med tre guld og en sølv sig som et af aftenens mest prisvindende værker.

Og i 2020 var det filmen ’Life’, der stjal billedet. Den er skabt af bureauet The Unicorn og produktionsselskabet Thirsty Film og instrueret af Rune Milton. Og den blev belønnet med guld i kategorien ’Cinematography’ samt sølv i ’Direction’.

Hvem, der løber med priserne i år, afsløres den 10. november i Berlin.