Det snart seks år gamle kreative bureau Eiffel kommer efter fem år med overskud i 2022 ud med et lille minus på bunden.

Årets bruttofortjeneste holder niveauet for året før og lander på godt 4,9 millioner kroner, mens det ordinære resultat efter skat udgør minus 196.663 kroner mod et plus på 263.528 kr. sidste år. 

Minusset er ikke alarmerende stort, men stort nok til, at det ærgrer partner og kreativ direktør, Tom Lundqvist.

”Det er ikke noget, vi er stolte af. Især fordi vi jo altid har leveret positive resultater,” siger han til Markedsføring.

Om årsagen fortæller han, at det er ”summen af forskellige uheldige omstændigheder” og uddyber:

”Der var blandt andet nogle projekter i starten af året, som i kølvandet på corona løb ud i sandet. Der var en kunde, som vi på grund af krigen i Ukraine sagde nej til, ligesom forskellige andre forhold har spillet ind.”

Flere prisvindende cases

Tom Lundqvist stiftede stiftede Eiffel i 2017 sammen med sine to kreative partnere, Tobias Høgsberg og Janus Hansen, efter en opsplitning af bureauet Fireball i to.

Fireball fortsatte med fokus på brandudvikling og design, mens det nystiftede Eiffel positionerede sig som kreativt kommunikationsbureau.

Siden etableringen har Eiffel leveret kreative løsninger til kunder som Ørsted, Alka Forsikring, Novozymes, DBU og SF, som bureauet lavede valgkampagne for ved det seneste valg.

Blandt bureauets meget omtalte og prisvindende arbejder er casen ’Dad Talk’, som Eiffel skabte for Danske Banks investerings-app, June, og som sikrede en fordobling i kundetilgangen og en tredobling i indbetalingerne på investerings-app’en.

I slutningen af 2022 valgte Tobias Høgsberg imidlertid at søge nye græsgange – i dag er han direktør for Kommunikation, Marketing og Fundraising i Verdensnaturfonden.

Jagter ny ledende partner

Er I ved at være på plads med en afløser for Tobias? 

”Nej, vi leder stadig efter en ny ledende partner og adm. direktør, som kan være med til at styrke bureauet kommercielt. Og vi har ikke travlt, for vi vil være sikre på, at vi ender med den rigtige partner. At være partner er for os mere end bare en kollega, det er et nyt familiemedlem,” siger Tom Lundqvist og tilføjer:

Nøgletal Eiffel 2022

Tal i millioner kroner – sidste år i parentes

Bruttofortjeneste:                4,92 (4,949
Resultat før skat:                  – 0,24 (0,33)
Årets resultat:                      – 0,19  (0,26)

Kilde: Cvr.dk

”Vi er i dag tre kreative partnere, som er drevet af håndværket og af at lave gode løsninger til vores kunder. Og kommercielle profiler, som samtidig har kærligheden til kreativitet og craft, hænger ikke på træerne.”

I har tidligere gjort jer bemærket med kampagner for bl.a. Danske Bank og Alka, som har givet masser af genlyd. Hvad bliver det næste, vi kommer til at se fra jer?

”Først og fremmest vil jeg gerne sige, at vi i modsætning til sidste år er kommet rigtig godt i gang med 2023.

Vi har blandt andet indledt et samarbejde med Audi, som vi forventer os meget af. Det varer ikke længe, før du kan se det første resultat af vores arbejde,” siger Tom Lundqvist.