Det 35 år gamle B2B-bureau Klausen & Partners kommer ud af sit seneste regnskabsår med et resultat før skat på lige over tre millioner kroner, mod 1,2 millioner kroner året før.
Og det resultat er endda en del pænere end som så, da foregående regnskab dækkede en periode på 18 måneder.
Dengang sagde CEO, Brian Carlson, til Markedsføring, at han forventede en fordobling af resultatet. Det har han nu fået – og mere til.
Troede du seriøst selv på det dengang?
”Selvfølgelig troede jeg på det. Jeg vidste, at vi havde både holdet og kunderne til det. Vores medarbejdere har leveret en kæmpe holdindsats, og vores kunder har taget rigtig godt imod vores nye position, hvor vi hjælper dem med at kickstarte salget digitalt. Begge dele har bidraget til fremgangen”.
Der er også kommet et par nye kunder til undervejs, som har skubbet resultatet i den rigtige retning, fortæller Brian Carlson, men da de er børsnoterede, kan han ikke løfte sløret for dem.
”Men generelt har vi en rigtig god base af tunge danske B2B-virksomheder med globalt outview, som DSV, Topsøe, Danfoss, NNIT og NCC m.fl., som har behov for at være til stede i markedet hele tiden,” siger han.
Færre sælgere med tasker og brochurer
Mest lægger han dog vægt på bureauets value proposition og på holdindsatsen som årsag til væksten.
Nøgletal – Klausen & Partners 2021/22
Beløb i mio. kr. Beløb i parentes er for januar 2020 til juni 2021, og dækker altså 18 mdr.
Bruttofortjeneste: 16,9 (20,2)
Driftsresultat: 3,08 (1,2)
Årets resultat: 2,4 (0,9)
Egenkapital: 5,1 (3,4)
Gns. antal beskæftigede: 20 (18)
Kilde: cvr.dk og Klausen & Partners regnskab for 2020/21.
Klausen & Partners’ majoritetsejer, Pentia, aflagde regnskab 30. juni 2022 og kom ud med et ordinært driftsresultat på 8,9 millioner kroner mod et overskud på 7,6 millioner kroner i det foregående regnskabsår.
”I gamle dage – og før covid19 – var de klassiske B2B-virksomheder jo dygtige til at sende sælgere med tasker og brochurer ud at banke på hos virksomhederne, men det får man bare ikke lov til på samme måde i dag. I stedet er opgaven at finde løsninger på, hvordan man kickstarter salget digitalt og formår at være i markedet hele tiden. Ikke kun omkring en produktlancering,” siger Brian Carlson.
Om holdindsatsen siger han:
”Det kan lyde som en kliché, men vi har altså lavet det her resultat uden at gå på kompromis med vores kerneværdier. Man kan sikkert godt piske et resultat igennem, men vi lægger vægt på, at man passer på hinanden, mens man arbejder, så vi har kæmpefokus på trivsel og fleksibilitet hos medarbejderne.”
Bureauet måler således blandt andet halvårligt på trivsel og har flere ’pitstops’ med medarbejderne end før. Dertil kommer, at man har øget fleksibiliteten i forhold til hjemmearbejde.
”Jeg skal simpelthen ikke rende rundt med et stopur og være politimand på, hvor meget man skal være på bureauet, så det har vi sat ret frit. ”Ret”, fordi vi også har en kultur, vi skal passe på, så selvfølgelig skal man være på bureauet i ny og næ, men vi måler ikke på det. Vi anerkender, at der er forskellige behov. Den frihed har gjort meget for trivslen, tror jeg, og så er det jo bare fedt at se, at resultaterne følger med.”
”Der er jo rigeligt med dårlige nyheder”
Det kommende regnskabsår er svært at spå om, mener Brian Carlson, der dog stadig forventer at lande fint, når det kommende år skal gøres op.
”Det er absolut en spændende tid, vi går i møde. Jeg bliver som sikkert mange andre lidt deprimeret, når jeg slår op i Børsen og kigger på inflationsrater, renteniveau og udsigt til recession – vi har bare endnu ikke mærket pessimismen,” siger Brian Carlson og uddyber:
”Så projekter, der stoppes eller udskydes, har vi ikke hørt noget til hos os. Tværtimod hører jeg mere fra kunderne, at vi ikke må stå stille. Efter covid, hvor man oplevede en opbremsning, er det, som om der nu er en vilje til, at nu skal vi fremad. Også selv om det måske bliver svære tider.”
Brian Carlson erkender dog, at nyhederne gør, at han er mere opmærksom på kommende begivenheder i november 2022 end i november 2021.
”Det er klart, at vi også holder øje med økonomien. Når det er sagt, så er vores omsætning ikke 100 procent korreleret med verdensøkonomien. Vi kan godt få et fint år, selvom det blæser udenfor,” siger han og tilføjer:
" Det er tydeligt for os, at B2B-virksomhederne har indset, at en ”always on”-tilgang til marketing virker.Brian Carlson, CEO, Klausen & Partners
”Så hvis du spørger mig dags dato, hvordan det kommer til at gå næste år, så tror jeg også vi får et rigtigt fint år næste år.”
”Jeg er nok et utålmodigt menneske af natur”
Hvad kommer til at optage dig mest i den kommende tid?
”Det gør vores ægteskab med Pentia, som har holdt to års bryllupsdag. Det går godt, men det kan gå endnu bedre forstået på den måde, at vi skal ud og vinde flere slag sammen. Vi vil gerne have flere kunder på tværs, vi vil gerne blive bedre til at hjælpe hinanden, når vi ser mulighederne,” siger Brian Carlson.
Han erkender dog, at hans egen utålmodighed godt kan spille lidt ind på forventningerne.
”Vi er på andet år, og jeg synes, det går godt, men jeg er nok et utålmodigt menneske af natur, og den type samarbejder tager bare altid længere tid, end det ser ud til i en Powerpoint,” siger han og tilføjer:
”Men jeg vil gerne have, at vi får mere samarbejde på tværs. For det er sjovt, og der er masser af faglige udfordringer for medarbejderne i det. Vi har jo fået 125 nye kollegaer i Pentia, som kan noget, som vi ikke kan. Det er med til at give en masse fed energi, og det skal vi bare søge noget mere af. ”
Endelig kommer Brian Carlson også til at have fokus på bureauets ’performance team’, som er i vækst.
”Det er tydeligt for os, at B2B-virksomhederne har indset, at en ”always on”-tilgang til marketing virker. Man kan ikke længere nøjes med at køre de klassiske produktlanceringer efterfulgt at stilhed i 6-12 måneder. Vores fokus her hænger fint sammen med vores kunders forventninger. Og skaber i øvrigt bedre resultater for dem.”