I ny kampagne fra møbelbrandet Vipp bliver den udskældte chef for FIFA, der lige nu afholder VM i fodbold i Qatar, bogstaveligt talt smidt i skraldespanden.

Kampagnen er gået i luften i dag i blandt andet på sociale medier, i dagblade og på udvalgte fodboldsites.

Kampagnen består i sin essens af en annonce, hvor man ser FIFA-chefen Gianni Infantinos hoved stikke op af en skraldespand. Kampagnen har fået taglinen: “Some values belong in the bin. Others don’t”.

Om kampagnen skriver Kasper Egelund, CEO i Vipp, følgende på en sms til Markedsføring:

“Hos Vipp ønsker vi at promovere ytringsfrihed og retten til at udtrykke sig selv. Det er en naturlig forlængelse af det, vi står for som brand – og det er rettigheder, vi mener bør gælde for alle. Vi har det på seneste set, hvordan dette igen og igen bliver udfordret i forbindelse med VM i Qatar, og vi vil gerne give vores holdning til kende på humoristisk vis.”

Bag kampagnen for møbelfabrikanten, der blandt andet sælger designer-skraldespande, står det kreative bureau Uncle Grey.

Her skriver kreativ direktør, Lars Samuelsen, til Markedsføring:

“Det er fantastisk at få mulighed for at tilføre lidt ekstra vitalitet og et klart point of view til et af Danmarks mest ikoniske designprodukter. Visse holdninger bør arkiveres lodret.”

Vipp har også tidligere lavet samme trick med den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump. Den idé kan du læse om her. Her stod Saatchi & Saatchi, der i dag hedder Publicis Creative, bag kampagnen.

Du kan se den nye annonce fra Vipp her:

Markedsføring forsøger at få en kommentar fra FIFA.

Opdateret kl. 20.02: Det er tilføjet, at en lignende idé tidligere er lavet af Vipp med Donald Trump i centrum. Her stod det daværende Saatchi & Saatchi bag.