Med over en milliard månedlige brugere bliver det i 2022 svært at komme uden om TikTok som marketing-platform.
I Danmark ser vi allerede Matas have stor succes med platformen, ligesom også Arla er begyndt at eksperimentere med TikTok. Markedsføring har også tidligere gravet ned i platformen og undersøgt, om den bare er hype. Det er i den grad læsningen værd.
Men hvis du ikke har tid til den lange udgave, så har vi her samlet de allerbedste råd til, hvordan du som brand får succes med TikTok-markedsføring. Og vi har også samlet de bedste råd fra dentsu til, hvordan dit brand får et liv i Metaverse.
Netop de to ting er nemlig de hotteste trends, du som brand ikke kan komme udenom at forholde dig til i digital markedsføring næste år. Og når brands som Coca-Cola og Nike ikke kan komme udenom metaverset, kan du så? Værsgo!
Sådan får du succes på TikTok:
TikTok i tal
1 milliard aktive brugere. Det rundede TikTok i september 2021.
9 procent af danskerne på SoMe har en TikTok-profil.
30 procent af virksomheder brugte i 2021 TikTok til markedsføring
46 procent af TikToks brugere globalt er mellem 20 og 39 år.
85,5 milliarder kroner omsætter TikTok for i annoncekroner i USA. TikTok her her markant bag både Twitter, LinkedIn, Facebook og Instagram.
#1 Forstå platformen
”Create moments, not marketing. Generation Z er digital natives, de er ligelgade med dine USP’er og produkter. De vil gerne være en del af noget større. Som brand skal du levere content, som er så godt, at folk slet ikke opdager, at det er en reklame.”
Malene Hold, Head of TikTok hos Kubbco.
#2 Genbrug aldrig indhold
”Vi ser mange brands, som bare poster deres Facebook- og Instagram-indhold på TikTok. Og det vil aldrig fungere.”
Lasse Christiansen, tidl. Head of Organic hos Nordic Social.
#3 Fang opmærksomheden lynhurtigt
“Brugernes opmærksomhed skal fanges inden for ét sekund. Det er derfor vigtigt at skabe et godt hook i videoen allerede fra starten. Det gør følgerne mere tilbøjelige til at se videoen færdig, og dét er godt for algoritmen.”
Tre brands, der er gået meta
Nike
Sportstøjskæmpen Nike er lige nu ved at bygge sit eget digitale univers i den digitale spilverden Roblox. Nike kaldet det for Nikeland og har blandt andet bygget sit eget digitale showroom.
Coca-Cola
Coca-Cola gik meta med NFT’er i 2021 – såkaldte Non-Fungible Tokens. Det er basalt set unikke digitale dimser, du kan købe for store beløb digitalt. Coca-Colas første NFT blev solgt for 3,6 millioner kroner, og bag salget stod et hold af danske kreative.
Wendy’s
Den amerikanske fastfood-kæde Wendy’s var i høj grad first-movers på metaverset, da de allerede i 2019 gik live med en kampagne i det hyperpopulære skydespil Fortnite. Kampagnen vandt en Grand Prix ved Cannes Lions.
Lasse Christiansen, tidl. Head of Organic hos Nordic Social.
Sådan får dit brand et liv i Metaverse:
#1 Start småt
”Saml erfaringer med metaverset ved at starte i det små. Køb reklameplads i fx bannere eller logoer.”
#2 Brug dine fysiske kampagner
”Kombiner det virtuelle med jeres fysiske kampagner, produkter og services for at øge forbindelsen mellem produkt, brand og tilstedeværelse i metaverset.”
#3 Lav samarbejder
”Lav et partnerskab med nogen, der har viden på området. Skab synergi mellem jeres komeptencer og mød jeres nuværende og kommende kunder i den virtuelle verden.”
Kilde: Dentsus trendrapport Pulse22.
Markedsføring har i sit seneste magasin samlet 17 trends og tendenser, der bliver afgørende at kende i 2022, hvis du arbejder med marketing, reklame eller kommunikation.
Denne artikel udfolder tendens nummer 16: Flere brands vil komme på TikTok og Metaverse.
Vi kommer løbende før og efter nytår til også at lægge artiklerne om de 16 andre tendenser på markedsforing.dk.
Du kan her læse om tendens #1: Diversitet bliver forretningskritisk.