100 millioner kroner. Så stor omsætning har startuppen Make Influence ifølge dem selv på tre år genereret for annoncører og virksomheder igennem influencermarketing. 

Det er sket via en ny influencerplatform à la DBA og Über, hvor influenter selv kan oprette profiler og finde annoncører at samarbejde med. Startuppen forsøger med sin platform at skabe et nybrud i branchen for influencermarketing – og tage magten fra bureauerne og give den direkte til annoncører og influenter. 

”Vi er gået ind i markedet for at vende tingene på hovedet,” siger Rasmus Bruus Larsen, der er grundlægger af Make Influence. 

”Vi er en platform, som effektivt skal connecte influenter og virksomheder. Det er ret komplekst, så vi har selv bygget en e-platform, der fungerer som en database over influenter. Influenterne tilmelder sig selv, og de får et helt dashboard med data over deres salg og reach og interaktioner, så de får et værktøj, de kan bruge til at professionalisere deres virksomhed,” siger Rasmus Bruus Larsen og tilføjer, at annoncører også kan oprette sig og lægge projekter op på platformen.

“Beggge parter får et værktøj på platformen, så vi er et godt redskab for begge sider af bordet,” siger han.

Ambitionerne er store i virksomheden. Men der endnu også lang vej, før Make Influence genererer et overskud i driften, siger stifteren.

Underskud på lige knap 300.000 kroner

Make Influence har skabt omsætning for 100 millioner kroner over tre år – og ifølge dem selv har udbetalt 12,5 millioner kroner i provision til influenterne på platformen.

Alligevel var der et underskud på lige knap 300.000 kroner i Make Influences driftsregnskab for 2020. Inden det havde virksomheden et overskud på cirka 200.000 kroner i 2019.

”Vi tracker al omsætning, som influenterne direkte bidrager med til virksomhederne. 50 millioner af de 100 millioner kroners omsætning har vi genereret alene i år,” siger Rasmuss Bruus Larsen.

Men underskuddet er helt efter planen, siger Rasmus Bruus Larsen.

”Vi investerer markant for at få vores markedsplads til at vokse. Den skal blive så stor, at den kan stå af sig selv. Vi vil i hvert fald have et driftsunderskud de næste to år, men i volumen vil vi vokse markant. Det er også derfor, vi søger penge fra investorer,” siger han og fortæller, at virksomheden blandt andet har fået to millioner kroner fra Vækstfonden og investeringer i omegnen af tre millioner kroner fra private investorer. 

Hvad skal der til for, at I får overskud? 

”Vi regner ikke med særligt længe kun at være i Danmark. Vi skal skalere ud i Europa. Og det kommer til at koste penge. Men efter fem til syv år tror vi, at vi har en virksomhed, der kan skabe et solidt overskud,” siger Rasmus Bruus Larsen. 

”Satte vi vores vækst ned, kunne vi allerede nu have et overskud. Men vi har store drømme – det skal man også have som iværksætter. Jeg håber, vi bliver markedsplatformen for influenter. Når du som marketingmedarbejder skal bruge en influent i dit mix, så skal du gå til os, ligesom du går til Facebook og Google, når du skal lave onlinceannoncering.” 

“De skal betales det, de er værd”

Der er allerede flere bureauer, der arbejder direkte med influencer-marketing, som Make Influence vil udfordre. 

Hvis jeg var en virksomhed, hvorfor skulle jeg så gå til jer frem for et bureau? 

”Essensen med influencere er, at du skal kommunikere direkte med influenten. På vores platform får du selv som annoncør direkte adgang til influenten. Vi er også markant billigere, fordi vi ikke har nogle medarbejdere, der fungerer som fordyrende mellemled for annoncøren,” siger han. 

Det vigtigste salgspunkt for Make Influence er dog, at de mener, de tilbyder så stærkt et arbejdsværktøj, at det er et must at være på platformen som influent. 

”Vi er et redskab, som influenterne rent faktisk kan bruge til at professionalisere og styre deres hverdag. Og derigennem kan de skabe nok efterspørgsel til at leve af det. Ved årsskiftet havde vi fire influenter, der var gået fra deltid til at kunne leve fuldtid af det igennem vores platform. Det bekræfter vores forretningsmodel,” siger han. 

Aflønningsmodellen for influenterne er provisionsbaseret, siger Rasmus Bruus Larsen. 

”Det skal være en god forretning for begge sider. Virksomhederne tilbyder influent en kommission på baggrund af direkte salg. Det ligger i gennemsnit mellem 12 og 13 procent til influenten – men i nogle brancher er det mere og i nogle mindre,” siger han. 

Synes du, influenterne bliver betalt ordentligt igennem jeres platform? 

”Sammenlignet med visse andre betaler vi i hvert fald løn i kroner og ører. Vores mentalitet er, at influenterne er pisse dygtige, og det er et professionelt erhverv. Det skal de betales for. Nogle af dem når længere ud end tv-reklamer. Og derfor skal de betales det, de er værd. Jeg tror, vi har fundet et sted, der giver mening for begge parter.” 

Det lyder også som en form for gig-economy, som har fået meget kritik førhen for at give dårlige arbejdsvilkår. Hvad vil du sige til sådan en kritik? 

”Det er en bekymring, vi godt kan forstå. Vi har stort fokus på, at influenterne har det godt, og at de overholder markedsføringsreglerne, så tingene foregår etisk. Vi skal være ordentlige mod hinanden. Og er der nogle konkrete personer, der mener, vi gør noget problematisk, vil jeg meget gerne invitere dem ind og tale med dem, så alle kan blive klogere,” siger Rasmus Bruus Larsen. 

Rasmus Bruus Larsen fortæller, at der lige nu er over tusind influenter på platformen, og virksomheden har blandt andet arbejdet sammen med B&O, Villa, Sinful og Panzerglass. Men målet er meget større end det. 

”Vores mål er at blive den største markedsplads i verden for influenter,” siger Rasmus Bruus Larsen.